Wat is een B2B ontwerper?

UX designer Amsterdam

 

Met bovenstaande titel behandelen we slechts een deel van de twee werkgebieden van een UX designer. Er zijn nog vele andere manieren waarop het werk van een UX designer in 2 grote categorieën kan worden onderverdeeld:

* Eenvoudige bruikbaarheidstesten

Een eenvoudige usability test is de eenvoudigste stijl van testen, online of offline, die de bruikbaarheid van een gebruikersinterface controleert zoals die in het echte leven zou worden gebruikt. Algemene bruikbaarheidstests bestrijken alle aspecten van een gebruikersinterface, van bedieningselementen tot tekst en afbeeldingen, en zijn de meest elementaire vorm van bruikbaarheidstests. Het wordt meestal uitgevoerd met het oog op een grondige analyse van de interface-procedures, en vervangt dus de basisvorm van tests voor de perceptie van de gebruiker en de analyse van de gebruiksbelasting van het materiaal door de gebruiker. Een nadeel van dit type testen is dat ze erg traag zijn. In tegenstelling tot algemene bruikbaarheidstests die visueel gedetailleerd zijn, wordt het bewustzijn van de gebruiker over het voorgestelde voorwerp en het doel ervan niet getest; en het gebruikersperspectief wordt niet in de praktijk gebracht in een gecontroleerde omgeving.

* Componenten van User Experience Testing

Het testen van de gebruikerservaring is gebaseerd op knelpunten in de prestaties. Een grootschalige web aanwezigheid, of het user experience design van een app suite is dus de meest effectieve test van dit soort. Een onderdeel van deze testgroep is user focused user testing. Dit type is het meest kritisch om te segmenteren, een gebruiker wordt behandeld als een gebruiker en zijn acties en kosten worden onafhankelijk geregistreerd. Nu wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen een betere gebruikersaanpassing en inherente bruikbaarheid. De laatste wordt behandeld als de analisten en ontwerpers in het algemeen, die de gebruikersplatforms en de acties van de gebruiker op de pagina’s beoordelen, terwijl de eerste meer product specifiek is.

Zonder een kwaliteitsvolle gebruikerservaring zal het internet nergens lang overleven, behalve in het midden van de JakartaENCY of Search Engine Presence. Een Woods maakt gedeeltelijk gebruik van een user experience benadering die zowel de esthetiek als de functionaliteit van het ontwerp omvat. UX design is de conglomeratie van het esthetische, de gebruikerservaring leren en de functionaliteit. Dit maakt het bestuderen van het effect van een specifieke component in feite ingewikkelder, maar geeft ons de essentiële eerste stappen van het creëren van een gebruiker.

Een verbeterde gebruiker wordt professioneel geschreven en gepland volgens de beginselen van het gebruikersonderzoek en de bruikbaarheidstheorie. De ervaring moet een verscheidenheid aan informatie, bemiddelaars en interacties omvatten: van gedachte tot interactie, al deze vormen een deel van de psychologische belevingswereld en de persoonlijkheid van de gebruiker, en alle vormen van interactie met de gebruiker moeten observationeel correct zijn. Een website die sterk op financiën en handel is gebaseerd, past niet in deze categorie. Waag het niet te raden wat zich hierna voegt bij automatische CA prioriteiten, auto play video, en in-app nieuws en aankondigingen.

Tegelijkertijd mag u niet hopen op een ervaring die uitgebreid geanimeerd zou zijn, met een hoge mate van knutselen door de gebruiker. Dit zijn speciale onderwerpen die de gebruiker verplichten de ervaring te onthouden en opnieuw te beleven. Het verschil tussen een Verbeterde gebruikerservaring en een Verbeterde gebruikerservaring varieert van gebruiker tot gebruiker en zou echter naar verluidt minder kosten als u eenmaal aan de trend kunt beginnen. Bij een Enhanced User Experience of AD is de ervaring gericht op het bereiken van specifieke doelstellingen: de gebruiker zal besluiten het product of de dienst te kopen (en het besluit wordt door de gebruiker genomen).

Lees meer:

Freelance UX designer

Design Sprint

Leave a Reply

Your email address will not be published.