malware detecteren

Er is een nieuw type malware, ransomware genaamd, dat zelfs laptops met Windows® kan aanvallen. De Conficker Worm is een van de gevaarlijkste soorten malware en het is zelfs mogelijk dat uw persoonlijke gegevens gevaar lopen. Om uw computer tegen deze Trojaanse aanval te beschermen, is het essentieel om antivirusbescherming te installeren en het besturingssysteem bij te werken.

Ransomware is een soort kwaadaardige software die verborgen op de achtergrond draait en dus niet kan worden gedetecteerd door de anti-malwareprogramma's. Het maakt gebruik van keyloggers om bestanden te versleutelen en bestanden op de computer te vergrendelen. De Retribution-worm is een van de meest verwoestende soorten malware die op internet terechtkomen. Het leek erop dat de eerste aanval verwoestend was voor de Russische internetgroep MSN Messenger, die bijna al hun live-gesprekken uit boomberichten bestond.

Er waren zelfs gevallen waarin een hoorzitting van de Tweede Kamer werd afgelast omdat het computersysteem voor de hoorzitting was gehackt door een malafide internetkabelsysteem. Rogue-systemen zijn populaire tools van oplichters en hackers die ze graag gebruiken voor ongeautoriseerde doeleinden, zoals we onlangs allemaal zagen met de uitval van Twitter.

Dus wat is ransomware precies? Ransom is een acroniem voor rogues-activiteiten en dat is precies wat het is. Het is een losgeld-trojan, een kwaadaardig softwareprogramma. Het is inderdaad een soort programma dat gegevens op de getroffen computer versleutelt met behulp van coderingstechnologie. En het maakt gebruik van een externe server om dit te doen, wat het mogelijk maakt om de slachtoffers te dwingen losgeld te betalen om de inhoud terug te geven aan de aanvallers.

De ransomware komt in verschillende vormen voor, afhankelijk van de doeleinden. Soms verschijnt het als een ailey-bericht op de getroffen computer met een spelfout van AREA YOU ARE A DULLYING PIGMENT.

Losgeld is een gevaarlijke trend van malware. Het is een frisse nieuwe methode om geld te verdienen door criminelen die uw computer kunnen aanvallen en losgeld kunnen vragen om ze te laten gaan. Je denkt misschien: hoe kan het en hoe komt het dat niemand ervan heeft gehoord? goed, zo is het gedaan.

De meeste geïnfecteerde pc's zijn afkomstig van gebruikers die hun computers "open" houden ondanks grote inspanningen om ze af te sluiten. We kunnen ook niet onfeilbaar zijn en we kunnen niet zo naïef zijn om te denken dat we niet betrapt zullen worden. Criminelen detecteren wanneer een computer geïnfecteerd is en weten hoe ze de pc moeten desinfecteren. We moeten echter toegeven dat er echt geen excuus voor is, tenzij we onze computers natuurlijk zwaar geïnfecteerd hebben.

Mocht u in de val trappen om voor dit soort internetzwendel te vallen, dan kunt u verwachten dat u wordt opgelicht en zelfs dat uw bankrekening wordt leeggezogen. Doe het niet!

Het motto van de Ransomware is verkeerd – wacht toch? Helaas is het antwoord ja.

Zoals we al zeiden, wordt dit type malware met het verstrijken van de tijd steeds veerkrachtiger. Ook wij kunnen niet onfeilbaar zijn en als we besmet zijn, vegen we dat niet te lang onder het tapijt. Het is verkeerd om te denken dat u niet kunt winnen omdat de spyware uw pc heeft geïnfecteerd. Integendeel, er zijn legitieme bedrijven die ervoor zorgen dat uw computer wordt getest en dat hun software wordt bijgewerkt.

Simpel gezegd, ze willen dat je betaalt, omdat ze weten dat als je eenmaal hebt betaald, je eigenlijk geen andere keuze hebt dan te betalen – net zoals ze zouden doen als ze een cd of dvd zouden maken.

Bovendien, in gevallen waarin criminelen weigeren de pc van het slachtoffer te hacken en er geen andere manier is om in het besturingssysteem te komen, kan het slachtoffer antivirus- en opstartsectorverwijderingstools gebruiken om de opstartsector op te schonen en een ander besturingssysteem te installeren . In feite zijn er nu virussen die speciaal zijn gemaakt om de opstartsector van de computer van een slachtoffer te vernietigen – big business.

Ransomware is een gevaarlijke en zeer agressieve vorm van kwaadaardige software en we zouden allemaal stappen moeten ondernemen om het te bestrijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.