Hoe kies je een grafisch ontwerper

Logo laten maken

 

Een logo ontwerper kan zowel, freelance of fulltime werknemer zijn, maar in de meeste gevallen werken de fulltime werknemers bij een ontwerpbureau met verschillende partners die hun werk aannemen en nauw met hen samenwerken aan projecten en kunstwerken. Veel ontwerpers werken uitsluitend voor marketingbureaus of reclamebureaus, maar ze zijn meestal een deel van het uitvoerend management en marketing team van het marketingbureau of reclamebureau. Overweeg de rol van elke ontwerper voordat u een freelancer vindt voor uw werk. Wat het beste is voor uw bedrijf zal grotendeels afhangen van wat voor soort ontwerpen u zoekt.

Een logo-ontwerper werkt meestal samen met een klant van het begin tot het einde van een project en biedt meestal ondersteuning in de vorm van ideevorming, begeleiding en input. De meeste freelance ontwerpers werken onafhankelijk en hebben een vast schema voor klanten en zullen een portfolio en referenties of visitekaartjes hebben om contact mee op te nemen. Freelance ontwerpers hebben geen toezichthoudend of ondersteunend team om de ontwerper bij te staan bij de creatie van het ontwerp en bij de oplevering van het project moet ook een ontwerpteam betrokken worden die het werk van de klant en hun verwachtingen organiseert. Dit wordt meestal gedaan in de vorm van een ad hoc groep van ontwerpers die al dan niet verbonden zijn aan het bedrijf van de opdrachtgever.

Als voltijdse werknemer heeft de ontwerper ook de controle en expertise in de interactie opdrachtgever-ontwerper en opdrachtgever-ontwerper-ontwerper. Hoewel een professionele ontwerper meestal in het begin en gedurende het gehele ontwerpproces met de opdrachtgever samenwerkt, komt de deskundigheid van de ontwerper het eerst tot uiting in het voltooide ontwerp. De opdrachtgever keurt het eerste concept goed, aangezien de ontwerper niet de omvang van het project hoeft te schetsen, maar voorstelt wat voor soort ontwerp voor hun bedrijf kan worden gedaan.

Een ontwerper als freelancer heeft een kleiner budget waardoor de ontwerper zijn of haar eigen prijzen kan bepalen en dus zijn of haar eigen schema en honoraria kan kiezen waardoor er meer flexibiliteit ontstaat en de klant input kan geven op elk project. Zij zullen meestal werken met een ontwerper die een grafisch ontwerp diploma heeft om hen te helpen bij het ontwikkelen van een eigen ontwerp. Dit beperkt de mogelijkheden van de ontwerper en de mogelijkheid tot revisies en uitvindingen. Een opdrachtgever-ontwerper-ontwerper krijgt te maken met gemiddeld 24% meer complicaties dan een niet-ontwerper.

Zowel de freelance als de fulltime ontwerper zullen verschillende tarieven hanteren vanwege verschillende aandachtspunten met betrekking tot marketing budgettering, projectkosten, fouten met de klant-ontwerper-ontwerper, vice-versa

Uit een lijst van vragen die je moet stellen voordat je een freelancer inhuurt:

Portfolio – Dit is de eerste indruk en bepaalt uiteindelijk of de freelancer geschikt is als ontwerper voor uw bedrijf.

onvoltooid werk of werk van lage kwaliteit – Dit is een LOL maar het is waar. Bent u onder de indruk van het werk dat de freelancer u heeft gegeven? Zo ja, zoek dan meer werk. Zo nee, verspil dan geen tijd aan hen.

Bestandsgrootte – Als gevolg van het feit dat veel mensen dezelfde computer delen, is het standaardbestand dat we gebruiken voor elk type werk, kleiner. Het heeft geen zin om uw tijd en die van hen te verspillen door te werken aan een grotere bestandsgrootte. Zorg ervoor dat alle gebruikte beelden gekocht door klanten zijn losgelaten of gebruikt op een ander project.

Websites – Zoek uit voor hoeveel websites de freelancer heeft ontworpen en wat voor portfolio hij heeft opgebouwd met zijn werk. Deze informatie is belangrijk om u een goed beeld te geven van het werk van de ontwerper.

Zoekmachine – Doe een volledige controle van de sites van de ontwerper. Als u zich goed voelt bij het werk dat wordt geleverd, stuur dan een verzoek om dit werk te laten beoordelen. Dit is belangrijk, zodat als er ongepaste inhoud of links op de sites staan, het beoordelingsproces wordt voltooid en de resultaten worden teruggestuurd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.